Akvarel papir

Akvarelmaling er en vandbaseret form for maling, hvilket betyder at du har brug for et absorberende, stærkt og modstandsdygtigt papir.

Hos art-de-vinci.dk har vi akvarel papirer, med flere forskellige kvaliteter. Papirer med forskellige vægt, forskellige oveflader og papirer i enten bomuld eller cellulose.

Vi har et stort udvalg i Hahnemühle akvarelpapir, fra 3 forskellige serier; Harmony og Britannia, der begge er cellulose papir, og Expression, der er 100 % bomuld.

Derudover finder du et lækkert stort bomulds papir med bøttekant, hvilket vil sige det har rå kanter, fra Saunders Waterford.

Vi har flere forskellige artbooks, en harmonika bog og forskellige størrelser postkort, alle med akvarel papir i.

En af de betegnelser du ofte ser på akvarel papir, er om det er cold pressed eller hot presset. Det fortæller dig lidt om overfladen på papiret og om papirets egenskab.

Hot pressed Cold pressed
Glat overflade Ru overflade 
Giver lysende farver Giver blødere farver
Knapt så sugende Mere sugende

Mere tid til at
"lege" med malingen

Mindre tid til at "lege" med malingen

God til pensel detaljer God til alle former for akvarel
Lettere af fjerne maling fra papiret Sværere at fjerne maling fra papiret


Vægt er også en vigtig faktor i forhold til hvor godt dit papir er. En vægt på 300 g eller mere er bedst, lettere end det, går ud over evnen til at suge vand uden at bule. Dog er det også en faktor om papiret er lavet af cellulose eller er 100 % bomuld. Bomulden er mere sugende end cellulosen. 

Læs mere Læs mindre
pr. side

23 varer

pr. side